90 napos fogyókúra / Szétválasztó diéta

A 90 napos fogyókúráról már minden bizonnyal mindenki halott. Talán az egyik legegyszerűbb és legkevésbé megerőltető fogykúra, továbbá a súlyvesztés is garantált. Ám az elején le kell, hogy szögezzünk pár alapvető, 90 napos fogyókúraa 90 napos diétával kapcsolatos állítást.

 

 

A garantált súlyvesztés, fogyás, egyes oldalakon igen szép nagy számokkal kecsegtethetnek, melyek minden esetben testsúlytól függnek elsősorban, utána jönnek az olyan tényezők, mint a hajlam a hízásra, fogyásra, illetve a genetika. Ám azt leszögezhetjük, hogy mindenképp eredményt érhetünk el, ha kitartóak vagyunk, ugyanis nem kis időről van szó, és természetesen sportolással felturbózhatjuk a fogyásunk folyamatát, ezzel formálva testünket.

 

A 90 napos diéta lényege

Alapvető pillérei a 90 napos diétának, hogy minden nap bármit lehet enni, az adott felépítő anyagtól függően.

 

Szokás még szétválasztó diétának is emlegetni a 90 napos fogyókúrát, ez egy beszélőnév, mely pontosan jelzi, hogy mit is kell csinálnunk a diéta alatt szétválasztani a tápanyagokat napi szinten.

 

Minden reggelt gyümölccsel kezdünk, függetlenül attól , hogy fehérje vagy szénhidrát nap van, a lényeg, hogy a reggeli és az ebéd között 1 óra elteljen, tehát ha falatozunk még pár szem epret a reggeli után az teljességgel rendben is van, de az ebéd és az azt megelőző utolsó falatunk között teljen el egy egész óra.

 

Fehérje nap

Első nap fehérje nappal kezdünk, majd utána jön a keményítő nap, majd a szénhidrát nap, és végül a gyümölcs nap. 90 napos diéta - szénhidrát nap
Fehérje napon a célzott ételeknek kimagasló fehérjetartalommal kell rendelkeznie, erre a legegyszerűbb példák a tojás, húsok, sajtok, túró, kefir, joghurtfélék, de a tej is és a halak is idetartoznak. Sok zöldség magas fehérjetartalommal rendelkezik, de ez ne zavarjon meg minket, azok fognak kerülni a keményítő napra.

 

Keményítő nap

Ezen a napon zöldség minden mennyiségben, az előbb említett magas proteintartalmú zöldségek is, mint a babfélék, borsó, répa, burgonya, karalábé, brokkoli, karfiol, spárga stb.

 

Szénhidrát nap

90 napos diéta - szénhidrát napA szénhidrát napunk lesz a kedvencünk és a legkisebb problémánk, mivel a mai társadalom a szénhidrát megszállottja, így sütemények, tésztafélék, akár pizza is, és a rajta lévő kevés kis feltét teljesen mindegy. Csokoládé, fagylalt is megengedett, minden, ami szénhidrát, telepakolhatjuk a pocakot akár frissen sült kenyérrel, kaláccsal is.

 
Víz nap

Fontos még, hogy 30 naponta egy 'víz napot' tartsunk, amikor is csak vizet ihatunk, ezzel a salakanyagokat kiürítjük, kimossuk magunkkal, és ha fogyásunkban stagnálás következik be, akkor ilyenkor új lendületet fog venni.

 

 


Kiknek javasoljuk a 90 napos diétát és kiknek nem90 napos diéta

A 90 napos fogyókúrát, vagy más nevén szétválasztó diétát kifejezetten azoknak javasoljuk, akik kitartóak, és  hosszú időn keresztül álhatatosan tudnak haladni egy "úton", hiszen ez a fogyókúra nem rövid ideig - 90 napig, azaz három hónap át tart.

 

Azonban a 90 napos diéta mellett szóljon, hogy ezt akár nagy család, kisgyermek és szoptatás mellett is lehet végezni, hiszen nem vonunk meg a szervezetünktől tápanyagot, a család is nyugodtan eheti és tápanyag szükségletük is fedezve van.

 

 

Weboldal készítés: DreamSite