Alma fogyókúra

almaAhogy a legtöbb zöldség és gyümölcs az alma is igen sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. És mint miden fogyókúra, és diéta egyfelől azt a célt szolgálja, fogyás mellett, hogy megtisztítsa, méregtelenítse, és mindazon által tehermentesítse szervezetünket. Nagyon nem is kell megszenvednünk ezt a változást az alma diéta alatt, ugyanis nem csak almát kell ennünk, de persze túlnyomó részben igen, hogyha már a fogyókúra erről a gyümölcsről kapta a nevét.

 

Az alma hatása a szorulásra és hasmenésre


Egy jó tipp, hogyha szorulásunk van, akkor nyersen fog segíteni nekünk az alma, ha pedig hasmenésünk van, akkor megfőzve, leforrázva fog a bajban helytállni. Szinte bármikor végezhetjük az alma fogyókúrát ugyanis minden évszakaszban könnyedén és olcsón hozzájuthatunk, ám ha tavasz, és nyár van, akkor inkább koncentráljunk a szezonális gyümölcsökre, hiszen azokat nem nagyon fogjuk tudni beszerezni, legalábbis semmiképp sem lesz friss, magyar termék.

 

Semmiképp sem ajánlott az alma fogyókúrát tíz napnál tovább folytatni, ugyanis a diéta alatt igen alacsony kalóriamennyiséget viszünk be szervezetünkbe, mely ezer kalória körül mozog, mely, ha nem is nagyon sokkal, de az előírt alatt marad.

 

Na de lássuk, hogy hogyan is kell étkezünk az alma diéta alatt:

 

Öt napos alma fogyókúra

Első nap: mindig a kezdet a legnehezebb, és ez az alma diétánál sem lesz másként. Ezen a napon csak almát ehetünk, fajtája teljesen mindegy, a lényeg hogy amennyit csak szeretnénk, turmix formájában is, cukor nélkül, és minimum két liter vizet fogyasszunk el. Kávé, tea szintén megengedett, édesítők nélkül természetesen.alma fogyókúra


Második nap: reggelire almát, esetleg zöldségekkel megspécizett almás turmixot, ebédre 20 dkg szárnyas húst vagy halat, vagy túrót, kevés salátával, zöldségekkel. Estére pedig szintén marad az alma.

 

Harmadik nap: Reggelire kétszersült, az elmaradhatatlan alma, és egy szelet felvágott mehet még a kenyérre. Lehetőleg ne fehér lisztből készült kenyér legyen. Az ebéd és a vacsora hasonló a második naphoz.

 

Negyedik nap: reggelink ugyan olyan lesz, mint előző nap, az ebéd mellé párolt zöldségek fehérhússal, vagy hallal, citromlével leöntve. Estére pedig ízesítetlen, natúr gabonapehely, vagy zab, zabpehely, és alma.

 

Ötödik nap: reggelire egy darab főtt tojás jár, az ebéd alma, és zöldségturmix, a vacsora pedig zárásként almáról szóljon.

 

Drasztikus alma diéta bevállalósoknak

Az alma fogyókúrát lehet úgy is végezni, hogy kizárólag alma kerül csak a tányérra a napi öt étkezés során. Azonban ez esetben az almát különféle formákban és más - más almafajtát javasolt fogyasztani, és ebben az esetben nem szabad három napnál tovább tartani a kizárólagos alma diétát, mert sok más hasznos tápanyag, így nem kerül be a szervezetbe és hiányállapotok léphetnek fel, melyek különféle betegségek okozói lehetnek.

 

Néhány hasznos információ az almáról, amit jó ha tudunk mielőtt alma fogyókúrába kezdünk:

Az alma jótékony hatásaiA terhesség idején fogyasztott alma csökkenti a magzatban az asztma kialakulásának esélyét. ( Klinikai vizsgálatok bizonyítják.)

Már asztmás gyermekek esetében egy kórházi vizsgálat alapján, azon gyerekeknél, akik naponta legalább 1 dl 100%-os almalevet fogyasztottak el, 47 %-ban csökkent az asztmás rohamok száma.

 

Ennek legfőbb oka, hogy az almának magas a flavonoid tartalma, mely antioxidáns hatással bír. Fontos kiemelni, hogy az almalének jóval magasabb a flavonoid és antioxidáns tartalma, mint amennyi egy egész almában van.

 

Kisgyermekek esetében az alma talán az első olyan gyümölcs, mellyel a hozzátáplálás során találkoznak, azonban a szülők okkal félve az almát héjától megtisztítják, azonban fontos kiemelni, hogy az almának a héjában fordul elő a legtöbb  és legnagyobb mennyiségű antioxidáns tartalom.

 

Csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának esélyét, mivel a bélben megköti a rákkeltő anyagokat.

 

Javítja az anyagcserét a magas rosttartalmának köszönhetően.

 

Cukorbetegség esetén is javallott a fogyasztása, mivel a bélfalat bevonva, a cukor lassú felszívódását eredményezi.

Weboldal készítés: DreamSite